دنیای مارکتینگ

آشنایی با ارز دیجیتالی بیت کوین

آشنایی با ارز دیجیتالی بیت کوین

در این مقاله می خواهیم در مورد یکی از  ارزهای دیجیتالی پرکاربرد که توسط کاربران در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، صحبت کنیم. برای اینکه با این ارز دیجیتالی بیشتر آشنا شوید ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

بیت کوین چیست؟

شما هم حتما اسم بیت کوین را شنیده اید. این ابتکار و نوآوری و ابداعی است که ظهور آن از سال ۲۰۰۹ با کلی فراز و نشیب همراه بوده است. پیدایش و صدور بیت کوین از معادلات ریاضی و مجموعه بزرگی از کاربران می آید که بر روی همه مبادلات کاربران و تراکنش‌ها نظارت دارد.

چه موافق و مخالف بیت کوین باشید؛ در حال حاضر چیزی بیش از بیست و پنج و نیم میلیون بیت کوین در جهان در حال گردش است.

با ارزش حدود ۴۵۴ دلار برای هر بیت کوین دارندگان آن همین حالا نسبتاً راحت می تواند از خودپردازهای بیت کوین پول معمولی دریافت کنند یا این ارزهای دیجیتال  را در سایت های بسیاری با کالا مبادله کنند. حالا دیگر صدها فروشگاه آنلاین کالا و سرویس و حتی شرکت کامپیوتری دل،این ارز دیجیتالی را قبول می‌کنند.

فراگیر شدن بیت کوین یکی از ارزهای دیجیتال

بیت کوین، ارز دیجیتال شناخته شده در جهان

فراگیر شدن بیت کوین یکی از ارزهای دیجیتال

در ایران هم سایت های فراوانی انواع و اقسام ارزهای آنلاین و بیت کوین را مبادله می‌‌کنند. غیردولتی بودن کامل این ارز فرصت های متفاوتی را برای فروشندگان مدنی ایجاد کرده است. تصور کنید فعالان یک کمپین می‌خواهند برای فعالیت‌های خود از شهروندان شهرهای مختلف کمک جمع کنند.

تا به حال این فعالان چاره‌ای جز افتتاح حساب نداشتند اما اکنون این افراد می‌توانند خدمات خود را به بهانه پرداخت بیت کوین به سازمان مدنی مبادله کنند. این ارز دیجیتال محبوب می‌تواند در مبادله سازمان‌های مدنی به کار آید و یا خدمات گلوبالی (جهانی) مثل خرید دامنه اینترنتی و یا نرم افزار هاست و نرم افزارهای مورد نیاز را بدون اتکا به کارت های اعتباری و واریز های بین المللی و تنها با بیت کوین انجام داد.

 

مزیت ها و معایب بیت کوین

بیت کوین می‌تواند به صورت خیلی ساده از کمک به مبادلات مستقیم ساکنان یک محله و شهر کوچک گرفته تا مبادلات بین المللی ارز مورد انتخاب شهروندان باشد.

با وجود این همه نوآوری‌ها، اقدامات و مزیت های درخشان، مانند دیگر ارزهای دیجیتال بیت کوین هم می‌تواند توسط گروه های خشن تروریستی برای فرار از کنترل دولت‌ها و سازمان‌های امنیتی از طریق مبادله در وب عمیق یا دارک وب مورد استفاده قرار بگیرد؛ مشکلی که هنوز برای آن راه حل موثری پیشنهاد نشده است.

 

تاریخچه ی این ارز دیجیتال

فضای مجازی هر روز در حال تکمیل تر شدن می باشد و این دنیای صفر و یک تبدیل به یک شبه کامل از جهان واقعی ما شده است. حالا این دنیا برای خودش صاحب یک سیستم مانی (پول) مجازی هم شده است!

حدود ۵ سال پیش نوعی پول به جهان معرفی شد که در ساخت آن از خبری از کاغذ و فلز نبود، بلکه این سکه از ۳۱ هزار خط برنامه و یک اعلامیه اینترنتی پا به دنیا گذاشت. اگر بخواهیم تاریخچه ای از بیت کوین را اعلام کنیم؛ سال ۲۰۰۹ یک شخص  به نام ساتوشی ناکاموتو که گویا  ژاپنی نیز بوده است، یک برنامه به نام بیت کوین منتشر می‌کند. همینطور یک مقاله در مورد آن نوشته و توضیح می دهد که این مکانیزم را چگونه به وجود آورده است.

پول های دیجیتال از جمله بیت کوین چگونه ساخته می شوند؟ 

تولید ارز دیجیتالی بیت کوین

 

پول های دیجیتال از جمله بیت کوین چگونه ساخته می شوند؟ 

در پاسخ باید گفت که خبری از بانک مرکزی و یا نهادی که این ارز را تولید و کنترل کند وجود ندارد؛ در واقع چیزی شبیه به معدن و استخراج طلا رخ می‌دهد. فرآیند تولید و توزیع بیت کوین هم دیجیتالی است و در سایت بیت کوین و توسط یک نرم افزار مخصوص صورت می گیرد. حل هر مسئله و اعلام عمومی آن به معنای شروع مسئله بعدی است و کامپیوتر هایی که حل مسئله را دریافت کرده‌اند می‌توانند شروع به حل مسئله بعدی کنند.

بیت‌کوین یک الگوریتم بسیار پیچیده و سخت دارد، در نتیجه هر کسی نمی‌تواند آن را بسازد. سریع ترین کسی که معادله را به دست آورد ، بیشترین پول را از آن خود می‌کند و سایرین هم به نسبت سرعت خود سهمی خواهند داشت.

به عبارتی پیچیدگی مسائل به صورتی تغییر می کند که میزان این ارزهای دیجیتال  به طور مداوم و به گونه‌ای کاهش یابد که هر ۴ سال یکبار میزان بیت کوین های جدید نصف شود. بدین صورت تعداد این ارزها تا سال ۲۱۴۹ میلادی در مرز ۲۱ میلیون ثابت می ماند.

 

آیا امکان تقلب و کلاه برداری در بیت کوین وجود دارد؟

جواب آن خیر است؛ چون شما اگر یک دیتا را عوض یا جابجا کنید، توسط کاربر های دیگر یا گره هایی که شما به آنها متصل هستید احراز هویت می شوید. در صورتی که گره و دیتای  شما با بقیه مغایرت داشته باشد، سیستم اینطور تشخیص می‌دهد که شما قصد جابجایی را داشته اید، در نتیجه سیستم این بخش دیتا را از مکانیزم شما پاک کرده و اطلاعات درست را جایگزین دیتا شما می کند.

 

ارزش این ارز

اکنون صرافی های آنلاین بسیاری به وجود آمده اند تا مردم بتوانند بیت کوین ها را با پول رسمی مثل دلار و یورو تعویض کنند. قیمت این ارز دیجیتال در ابتدا کمتر از ۱ دلار بود اما چندی بعد با پذیرش آن توسط اقشار مختلف، افزایش قابل توجهی پیدا کرد و در ژانویه سال ۲۰۱۱ هر بیت کوین ارزشی بیش از ۲۹ دلار را تجربه کرد. البته این روند ادامه پیدا نکرد و در سپتامبر همان سال ۵ دلار سقوط کرد. در سال ۲۰۱۴ نیز بیت کوین بین ۳۸۰  تا ۱۲۰۰ دلار متغیر بود.

به هر حال این پول دیجیتالی نتوانسته به عنوان یک ارز رسمی ثبات مناسبی داشته باشد. همچنین خیلی بعید به نظر می‌رسد که به عنوان یک ارز مستقل بتواند در واقع شیوع پیدا کرده و کاربردی شود. ب

یشتر احتمال این می رود که که بتواند به عنوان یک بستر برای سیستم‌های معادلاتی و ارزهای موجود استفاده شود.

به عنوان مثال اگر ارزی بخواهد از یک کشور به کشور دیگر انتقال پیدا کند این سیستم نرم افزاری می تواند به عنوان یک بستر استفاده شده و این تراکنش را سهولت بخشد،قیمت آن را پایین تر آورده و امنیت بیشتری را فراهم کند.

سنت شکنی توسط ارز دیجیتال بیت کوین

ساختار شکنی ارز دیجیتالی

سنت شکنی توسط ارز دیجیتال بیت کوین

ساختار شکنی از سیستم این ارز دیجیتال راه های جدیدی را در دنیای اقتصاد ایجاد کرده که شاید در سال‌های آینده نحوه پرداخت را کاملاً دگرگون کند. یکی از این کاربردها امکان پرداخت پول های بسیار خرد می باشد. مثلاً شما با این سیستم می توانید یک هزارم ریال را خرج کنید.

از مزایای این ارز دیجیتال که به آن اشاره کردیم، بحث کارمزد صفر یا بسیار ناچیز سیستم بوده است که همین قضیه یک مزیت و کاربرد برای ما ایجاد کرده است که قبلاً در دنیای مالی وجود نداشته است.

به عنوان مثال فرض کنید که شما بتوانید در حد صدم یا هزارم  ریال تراکنش داشته باشید! شاید خیلی کاربردی به نظر نیاید اما وقتی به کاربردهایی که میتوان از آن ساخت است اشاره کنیم خیلی ملموس تر به نظر می آید.

در تولید محتوا خیلی راحت می توانید کار کنید؛ مثلاً یک اپلیکیشن که الان تهیه می شود بایستی دو، سه یا ده دلار برای برای آن پول دهید تا خریداری شده یا در حین استفاده مرتبا پول پرداخت کنید، اما با این قضیه خیلی راحت می توانید به نسبت استفاده ای که می کنید مبلغ بپردازید.

مثلا هر بار که اپلیکیشن را باز می‌کنید یک هزارم ریال پرداخت کنید. کاربر در این حالت احساس سنگینی مالی برایش ایجاد نمی شود و از طرف دیگر توسعه دهنده خیلی راحت  می‌تواند درآمدزایی داشته باشد و هر چقدر که نرم افزار کار بیشتری داشته باشد و بهتر عمل کند، می‌تواند فروش بهتر و درآمد مالی بیشتری داشته باشد.

نتیجه گیری:

در این مقاله با ارز دیجیتالی بیت کوین آشنا شدیم. و درمورد ارزش ریالی، نحوه فراگیر شدن این پول و امکان تقلب و کلاه برداری در مورد آن مطالبی گفته شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید