خدمات مشاوره کسب و کار

مشاوره کسب و کار

در بازار پرچالش و رقابتی ایران برقراری و حفظ موقعیت تجاری مطلوب، همراه با رشد و بهبود آن، فرایندی پیچیده و دشوار است. رویارویی با صدها رقیب، هریک با استراتژی منحصربه‌فرد خود، می‌تواند به نظر غیرقابل انجام برسد. در چنین شرایطی، پایه‌گذاری و گسترش یک کسب‌وکار بر پایه دانش و تجربه شخصی و با پذیرش هزینه‌های سنگین آزمون و خطا، عملاً ناممکن است. پس برای موفقیت در این مسیر، بهره‌گیری از مشاوره‌های تخصصی کسب و کار ضروری می‌باشد.

مشاور کسب و کار کیست و چه وظیفه ای دارد؟

مشاور کسب و کار، فردی است که دانش و اطلاعات لازم در همه زمینه های کسب و کارهای مختلف را دارد. و حضور او در کسب و کار باعث می شود  از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. و یا در صورت رویارویی با مشکلات، یک راهکار مناسب توسط مشاور، برای حل آن ارائه می شود. مشاوره کسب و کار در حوزه های مختلف ازجمله، بازاریابی، مدیریت، امور مالی و حسابداری، منابع انسانی، امور حقوقی شرکت، روابط عمومی بصورت تخصصی ارائه می شود. 

درواقع مشاوران کسب وکار، وظیفه ی ارزیابی و بررسی تمام امور کسب و کار  را برعهده دارد. و با کشف نقاط ضعف، و اجرای راهکار مناسب سبب بهبود عملکرد سازمان می شود. و با برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان، انگیزه و اشتیاق آن ها را برای رسیدن به موفقیت دوچندان می کند.

مراحل مشاوره و عارضه یابی کسب و کار

فرم دریافت مشاوره

برای دریافت مشاوره کسب و کار لطفا فرم زیر را پر کنید.

مرحله 1 از 8

تفاوت بین مشاور کسب و کار و مشاور مدیریت چیست؟

تفاوت بین مشاور مدیریت و مشاور کسب و کار در نقش آن ها، مدت زمان حضور آن ها، میزان حقوق و مشتریان آن ها است. مشاوران  کسب و کار بیشتر در کسب و کارهای کوچک یا شرکت هایی تازه تأسیس شده اند مشغول می شوند.

اما مشاوران مدیریت در شرکت های بزرگ، دانشگاه ها، مؤسسات و سازمان های  بزرگ دولتی مشغول به کار می شوند. مدیران برای اهداف بلند مدت و برنامه ها و استراتژی های مربوط به آن از رهنمودهای مشاوره مدیریت استفاده می کنند. و اما برای اهداف کوتاه مدت و فرآیندهای تجاری و عملیاتی از مشاوران کسب و کار استفاده می کنند.

مهم ترین ویژگی های یک مشاور کسب و کار موفق چیست؟

1.دانش و تخصص کافی : یکی از مهمترین ویژگی های یک مشاور کسب و کار دانش و تخصص او می باشد. و استعداد و خلاقیت او در  برابر رویدادهای تحارت است. یک مشاور خوب می بایست برای بروز نگهداشتن  دانش خود به مطالعه ی انواع کتاب و مقالات و یا شرکت در انواع دوره های آموزشی مرتبط با حوزه کاری خود بپردازد.

2.یادگیری مستمر: برای ایمکه یک مشاور بتواند در مقابل انواع جالش ها و مشکلات غیر مترقبه بهترین راه حل را توصیه کند لازم است روزانه به مطالعه بپردازد. او می بایست بطور مداوم وقتی را برای تحقیق و مطالعه اختصاص دهد.

3.تجربه کاری و همکاری با شرکت های بزرگ: دارای تجربه ی کاری لازمه ی یک مشاور خوب بودن داشتن تجربه کافی داشتن در شاخه های مختلف کسب و کار است. داشتن تجربه در زمینه هایی مانند تبلیغات، نیروی انسانی، بازاریابی و غیره و داشتن تجربه  همکاری با شرکت های بزرگ ، سطح خلاقیت و آگاهی او را افزایش می دهد.

4.انعظاف پذیری: یک مشاور می بایست بتواند خود را با هر شرایط کاری در کسب و کار منطبق کند. و در اوضاع پر تلاطم این روزها ی بازار  یک مشاور خوب و کار بلد می تواند با توصیه های حرفه ای مشکلات کسب وکار خود را برطرف کنید.

5.انگیزه و اشتیاف کافی: یکی از ویژگی های یک مشاور خوب داشتن انگیزه، علاقه ، صبوری او برای کمک به کسب و کارهای مختلف است. تا بتواند با راهنمایی مؤثر خود باعث بهبود عملکرد سازمان شود.

مزایای بکارگیری و استفاده از مشاور کسب و کار چیست؟

حرفه ی مشاوره کسب و کار، یک کار کاملاً تخصصی است. و برای افرادی که قصد راه اندازی یک کسب و کار را دارند و یا مدیران صاحب کسب و کار بسیار با اهمیت و ضروری می باشد. هر کسب وکا ری با استخدام یک مشاور کسب و کار می تواند از راهنمایی های  تخصصی او در تصمیم گیری ها استفاده کند.

چرا که مدیران می توانند قبل از هر اقدامی اطلاعات لازم در مورد هر زمینه ای  بدست آورند. و یا در صورت بروز هر گونه مشکلی با مشورت با مشاور  برای رفع آن، بهترین راه حل را با توجه به بودجه و شرایط کسب و کار انتخاب کنند.  و همین امر باعث بهبود عملکرد  سازمان می شود. در زیر به برخی از مزایای مهم همکاری با مشاور کسب و کار  برای صاحبان مشاغل پرداختیم:

   

1 - مشاوره کسب و کار موجب می شود در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

آیا شما به عنوان یک مدیر، هنوز مالیات مربوط به تجارت خود را شخصا پرداخت می کنید؟ اگر چنین است، آیا منطقی است که شما وقت ارزشمند خود را صرف چنین کار پیچیده ای کنید که ممکن است خارج از حوزه تخصص شما نیز باشد؟

همانطور که می دانید شرکت ها و کسب و کارها بیشترین زمان خود را برای مسائل حقوقی مانند بیمه و مالیات و… می گذرانند. بنابراین، حضور یک مشاور کسب و کار در این مواقع  کمک بزرگی به مدیران می کند. تا علاوه بر صرفه جویی در زمان و وقت، در صورت وجود هر گونه مشکل راه حل مناسب را ارائه می دهد. 

2. آموزش کارمندان و افزایش مهارت ها در آن ها

یکی از مزیت های وجود یک مشاور کسب و کار در شرکت این است که برای کارمندان و پرسنل دوره های آموزشی برگزار می کند.

و باعث افزایش اعتماد به نفس، مهارت ها و توامندی رویارویی با چالش های کسب و کار می شود. و انگیزه ی کارکنان را برای حرکت روبه رشد شرکت بالا می برد.

3.افزایش ارتباطات با افراد حرفه ای و کاربلد

یک مشاور کسب و کار، دایره ارتباطی بزرگی دارد. و با افراد متخصص و خبره ای در ارتباط است. که می تواند برای کسب و کار، در برخی مسائل مفید باشد. و در صورت لزوم از آن استفاده کند. و چون دارای تجربیات فراوان هستند می توانند ما را در مسیر پیشرفت و موفقیت یاری کنند.

4. ارائه ی ایده های نو و جدید برای استفاده در برابر مشکلات

با استخدام و همکاری با یک مشاور کسب و کار می توانید از ایده ها ی نو و خلاقانه او در برابر انواع چالش ها و  مشکلات غیر مترقبه استفاده نمایید و هر چالش را به عنوان یک فرصت برای رسیدن به موفقیت بدانید.

5. شناسایی نقاط قوت و ضعف کسب وکار

 

یک مشاور کسب و کار، با بررسی و تحلیل تجارت براحتی می تواند نقاط ضعف و قوت شرکت را شناسایی کند. و به شما نشان می دهند دقیقاً در کدام نقطه ایستاده اید. و برای رسیدن به موفقیت می بایست چه اقداماتی را انجام دهید. یک مشاور می تواند باعث افزایش مهارت های فردی، سیاست گذاری ها و اجرای کار تیمی در کسب وکار شود. و به این طریق در مسیر رو به رشد ی حرکت کند.

6.مدیریت بحران در زمان تغییرات ناگهانی

زمانی که مشاور کسب وکار در سازمان وجود داشته باشد، می تواند در زمان تغییرات غیر قابل پیش بینی، جو حاکم بر کسب و کار را مدیریت کرده، و از بروز مشکلات جدی و غیر قابل پیش بینی جلوگیری می کند. و با آرامش و ارائه ی توصیه های لازم تغییرات بوجود آمده را مدیریت می کند. 

سوالات متداول خدمات مشاوره کسب و‌کار

1.مشاوره کسب و کار چیست و چه کمکی به کسب‌وکار من می‌کند؟

مشاوره کسب و‌کار خدمتی است که بر اساس راهنمایی و توصیه های تخصصی فردی آگاه و متخصص در این حوزه به کسب و کارها ارائه می شود.

مشاور کسب و‌کار طی جلساتی چشم انداز و انتظارات شما را پیدا کرده و پس از ورود به سیستم کسب و‌کار شما در قدم اول شروع به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز کرده و سپس تمرکز خود را روی ایجاد فرآیند و رفع مشکلات میکند تا آن بیزینس بتواند با اندازه گیری های مشخص به اهداف خود برسد.

2.چگونه مشاور کسب و کار مناسب خود را پیدا کنم؟
  • مشاوری که انتخاب می‌کنید، باید سه خصوصیت را داشته باشد تجربه، تخصص و مهارت.
  • میزان تجربه مشاور در حوزه کسب و کارها.
  • هماهنگی رشته تحصیلی با زمینه فعالیت و تخصص مشاور.
  • مهارت مشاور در درک مسائل کسب و کارها و انتقال تجربه و تخصص به صاحبان کسب و کارها.
3. چه تفاوتی میان مشاوره کسب و کار و بیزنس کوچینگ وجود دارد؟

مشاور کسب و کار، فردی است که بر اساس تجربه، تخصص و مهارتی که دارد وارد کسب و کاری میشود و بر اساس این سه اصل به آن کسب و کار مشاوره میدهد تا به نقطه مطلوب برسد.

بیزینس کوچینگ فرآیندی است که کوچ با فرد متقاضی در جلسات کوچینگ بر اساس چالش های آن بیزینس و بر اساس امکانات آن کسب و کار توسط سئوالات قدرتمند به راهکار مشترک میرسند.

کلید طلایی:

مشاور کسب و کار فردی است که به درون بیزینس ورود می‌کند و با آنالیز، خلق استراتژی و اندازه گیری نتایج به اجرا میرسد و در واقع مشاور کسب و کار فردی اجرایی است. اما بیزینس کوچ فقط با برگزاری جلسات مکرر با سئوالات قدرتمند به دنبال رفع چالش ها است و صاحبان کسب و کار را به سمت مشاور کسب و کار هدایت می کند.

4. فرایند مشاوره کسب و کار چگونه است؟

فرآیند ما در آکادمی کسب و کار مواساتی بدین صورت است که:

  • ارتباط گیری از طریق راه های ارتباطی (شماره پیشتیبانی، فرم در وب سایت، واتساپ، تلگرام، پیامک و..) که متقاضی نیاز به مشاوره را اعلام می‌کند.
  • تماس تیم ما با متقاضی.
  • تنظیم قرار جلسه حضوری یا آنلاین به انتخاب شما.
  • زمان جلسات 60 دقیقه می باشد.
  • رزرو وقت مشاوره و ارسال پیام تایید رزرو.
  • یادآوری یک روز قبل با شما برای زمان مشاوره.
  • در روز و ساعت مشاور شما با آقای مواساتی جلسه خواهید داشت.
  • پیام بعد از جلسه نسبت به میزان رضایت مندی شما از جلسه و در صورت نیاز به تنظیم جلسه بعدی.
  • پیگیری از شما بابت انجام اقدامات که در جلسه به شما گفته شده.
  • ایجاد فایل کسب و کار شما برای اندازه گیری روند رشد.
5. چه نتایجی می‌توان از مشاوره کسب و کار انتظار داشت؟

عارضه یابی، سیستم سازی، خلق استراتژی منحصر به کسب و کار شما، اجرا و پیاده سازی، اندازگیری و روند رشد.

6. هزینه‌های مشاوره کسب و کار چگونه محاسبه می‌شوند؟

به‌ طور کلی هزینه های مشاوره کسب و کار بسته به حضوری و یا آنلاین بودن، میزان تخصص مشاور، تجربه او در کسب و کار، مهارتهای مشاور در برطرف کردن نیاز مراجع متفاوت می باشد.

7. چگونه می‌توانم پیشرفت کسب‌وکارم را در طول مشاوره ارزیابی کنم؟

در طول مشاوره کسب و کار شما فایلی ایجاد میشود که منحصراً برای کسب و کارشماست که در آن  شاخص های (KPI) کسب و کار شما شناسایی، ارزیابی، اندازه گیری میشود و استراتژی بر این مبنی طراحی و اجرا میشود.

8. مشاوره کسب و کار برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک چه فوایدی دارد؟

با توجه به نوپا بودن استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک و احتمال خطا و شکست آنها (با توجه به آمارهای جهانی اکثر استارتاپ ها در دو سال ابتدایی کار با شکست یا عدم موفقیت چشمگیر مواجه میشوند ) همراهی و حضور یک مشاور کسب و کار این احتمال و درصد خطا را کاهش می دهد.