دنیای مارکتینگ

شغل مارکتینگ چیست؟

شغل مارکتینگ چیست؟

در این مقاله به موضوع شغل مارکتینگ و ویژگی های مربوط به آن پرداختیم. پایه و اساس این شغل و فرد شاغل در شغل مارکتینگ و مراحل انجام آن پرداختیم. اگر شما نیز علاقه مند به این شغل هستید به شما پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

مارکتینگ چیست؟

مارکتینگ  (Marketing) به معنای بازاریابی، مطالعه و مدیریت روابط در تبادلات تجاری و اقتصادی است. و از اجزای اصلی مدیریت بازرگانی محسوب می شود. شغل مارکتینگ تلاش برای برقراری ارتباط بین ارزش محصول اعم از کالا یا خدمات و مشتری تعریف می شود.

مارکتینگ فرآیندی است که مصرف کنندگان را مجاب می کند که چرا آنها باید محصول یا خدمات شما را نسبت به سایر رقبا انتخاب کنند و نوعی برقراری ارتباط با هدف متقاعد کردن مشتریان بالقوه است.

شغل مارکتینگ از چه ویژگی ها و اجزایی تشکیل شده است؟

ویژگی های شغل مارکتینگ

شغل مارکتینگ از چه ویژگی ها و اجزایی تشکیل شده است؟

هر فرآیند مربوط به انتقال محصول یا خدمات از تجارت شما به مصرف کننده، مارکتینگ را تشکیل می دهد. شغل مارکتینگ شامل ایجاد مفهوم کالا یا خدمات، شناسایی افرادی که احتمال خرید آن را دارند، ترویج و جا انداختن و انتقال آن از طریق کانال های فروش مناسب است.

هر چند که به مارکتینگ هنر فروش نیز می گویند اما بایستی بدانید که فروش تنها یکی از ابعاد گسترده مارکتینگ است. شغل مارکتینگ شامل شناخت نیازهای مشتریان بالقوه و تحلیل آن نیاز و در نهایت ایجاد هماهنگی بین محصولات ارائه شده و نیازهای مشتریان است.

و در نهایت به کسب سود برای بازاریاب، تولید کننده و مشتری منجر می شود. مارکتینگ فرایند تحقیق، خلق و ارزیابی را در بر دارد و باعث برآورده شدن نیازهای یک عده افراد در راستای کسب سود خواهد شد.

پایه و اساس شغل مارکتینگ چیست؟

هر وقت چهار اصل « نیاز، نیازمند، عوامل رفع نیاز و داد و ستد» در کنار هم وجود داشته باشند، شغل مارکتینگ به وجود خواهد آمد. پایه و اساس شغل مارکتینگ پیشگیری از هدر رفتن منابع و سرمایه ها و یافتن مناسب ترین جایگاه برای عرضه یک محصول یا خدمت در بازار است.

نقش محوری یک فرد شاغل در شغل مارکتینگ چیست؟

نقش یک فرد شاغل در مارکتینگ

 

نقش محوری یک فرد شاغل در شغل مارکتینگ چیست؟

در شغل مارکتینگ شرط موفقیت، ارائه محصول مناسب به مشتری بالقوه در زمان و مکان مناسب است. به علاوه اطمینان یافتن از آگاه بودن مشتری نسبت به وجود محصول می باشد. مارکتینگ یک حوزه تخصصی گسترده است که شامل بسیاری از زمینه های مختلف تمرکز ، مهارت ها و شرح وظایف می شود. کار در موقعیت بازاریاب شامل نمایش وجوه مثبت یک محصول یا خدمت به مشتریان احتمالی است.

بازاریاب ها در مارکتینگ مشتری را درگیر می کنند، با آنها ارتباط قوی برقرار می کنند و برای او ارزش ایجاد می کنند تا در عوض از مشتری ارزش دریافت کنند.

وظیفه متخصص شغل مارکتینگ ایجاد ، مدیریت و ارتقا برندها است. این امر باعث می شود که مصرف کنندگان در هنگام ارزیابی گزینه های موجود برای خرید، به معیارهایی فراتر از قیمت و رضایتمندی از عملکرد یک محصول یا خدمت اهمیت دهند.

بخش اصلی کار در شغل مارکتینگ، درک نیازها، اولویت ها و محدودیت هایی است که مصرف کنندگان هدف گذاری شده یا جایگاه برند در بازار را تعریف می کند. این کار با تحقیقات بازار انجام می شود.

 

اهداف اصلی شغل مارکتینگ را بیان کنید؟

  • جلب توجه بازار هدف
  • ترغیب مشتری به خرید محصول
  • ارائه یک پیشنهاد کم ریسک و آسان به مشتری بالقوه

 

اگر هدف تجارت شما فروش بیشتر محصولات یا خدمات است، مارکتینگ همان چیزی است که به شما در دستیابی به این هدف کمک می کند. هر چیزی که شما برای برقراری ارتباط با مشتریان خود در جهت ترغیب آنها به خرید محصولات یا خدماتتان استفاده می کنید جزئی از مارکتینگ است؛ از جمله تبلیغات، شبکه های اجتماعی، کالابرگ، پروموشن (ترویج) و حتی نحوه نمایش محصولات.

مراحلی که در مارکتینگ باید طی شود

مراحل مختلف در مارکتینگ

 

مراحلی که در مارکتینگ باید طی شود

شرکت ها برای اینکه از آمادگی عرضه محصولات یا خدمات خود مطمئن شوند، باید مراحل مختلف مارکتینگ را طی کنند.

  1. ساختن و پرداختن ایده : مارکتینگ از زمانی شروع می شود که ایده ای برای عرضه محصول یا خدمات خود ایجاد کنید. قبل از شروع عرضه یک محصول یا خدمت ، باید انتخاب کنید که چه بفروشید ، چند راه برای فروش در دسترس دارید و می خواهید کالا یا خدمت خود را چگونه بسته بندی یا معرفی و به مشتریان ارائه کنید.
  2. تحقیق و آزمایش: قبل از اینکه ایده خود را عمومی کنید، باید تحقیق و آزمایش مارکتینگ را انجام دهید. دپارتمان های مارکتینگ معمولاً طرح مفهومی (کانسپت) محصول جدید را با استفاده از نظرسنجی از گروه های کانونی آزمایش می کنند تا میزان علاقه مشتری را بسنجند ، ایده های مربوط به محصول را اصلاح کنند و تصمیم بگیرند که چه قیمتی برای محصول یا خدمت خود تعیین کنند. تحقیق در مورد رقبا می تواند به شما در زمینه تعیین قیمت بهینه و ایده پردازی برای کسب جایگاه برندتان یا به عبارت دیگر جا انداختن برند شما در بازار کمک کند.
  3. تبلیغات: اطلاعاتی که در تحقیقات خود جمع می کنید به شما کمک می کند استراتژی مارکتینگ خود را تعریف کرده و یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کنید. این کمپین ها می توانند متشکل از انواع مختلفی از رسانه ها، رویدادها، تبلیغات مستقیم، مشارکت های پولی (اسپانسرینگ) ، روابط عمومی و موارد دیگر باشند. قبل از شروع یک کمپین تبلیغاتی ، برای سنجش میزان کارایی آن ، معیارهای مشخصی تعیین کنید.
  4. فروش: تعیین کنید که کجا و چگونه می خواهید خدمت یا کالای خود را به مشتریان بفروشید. به عنوان مثال شرکت های تولید کننده کالاهای مصرفی کالاهای خود را به عمده فروشان می فروشند و سپس این عمده فروشان کالا را به خرده فروشان می فروشند. در بازار صنعتی ، فرآیند خرید طولانی تر است و تصمیم گیرندگان بیشتری را درگیر می کند. شما ممکن است کار فروش را به صورت محلی ، ملی یا حتی بین المللی انجام دهید در حالی که برخی از شرکت ها فقط محصولات یا خدمات خود را به صورت آنلاین می فروشند. کانال های توزیع و فروش، بر اینکه چه کسی محصولات شما را خریداری می کند ، چه زمانی آنها را خریداری می کند و همچنین چگونه آنها را خریداری می کند تاثیر شدیدی دارد.
مدل چهار P مارکتینگ

مدل چهار P مارکتینگ

مدل چهار P مارکتینگ

چهار مرحله شغل مارکتینگ را می توان بر روی مدل معروف دیگری که به عنوان چهار PS  معروف است، ترسیم کرد. چهار P در این مدل عبارتند از محصول (Product)، قیمت(Price) ، ترویج(Promotion)و مکان(Place)

  • محصول: رویه هایی که برای اطمینان از آماده بودن محصولاتتان برای فروش در نظر گرفته اید. محصول (یا خدمات) شما باید یک خلاء موجود در بازار را پر کند، نیازهای مشتریان را برآورده کند و در رقابت متفاوت باشد.
  • قیمت: هزینه خرید، شامل قیمت برچسب و کمترین قیمت سازگار قابل سنجش که مشتری می تواند هنگام خرید محصولات شما مایل به انجام آن باشد.
  • ترویج: اطلاعاتی که شما از طریق تبلیغات هدفمند به مصرف کنندگان می دهید تا محصولات شما را بخرند. ترویج معمولاً یکی از این دو هدف را دارد: ایجاد انگیزه اولیه یا شروع خریدهای واقعی.
  • مکان: به نحوه و مکان فروش محصولات اشاره دارد. تمام تصمیمات توزیع بخشی از روند کلی مارکتینگ شما است.

نتیجه گیری:

این مقاله در مورد شغل مارتینگ برای افراد علاقه مند به این شغل حرف زدیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید