دنیای مارکتینگ

همه چیز درباره استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی، شامل تمام اهداف بازاریابی یک شرکت است که در یک برنامه جامع واحد قرار گرفته اند. مدیران، استراتژی بازاریابی موفق و مناسب کسب و کار خود را از طریق تحلیل بازار بدست می آورند. آنها در استراتژی‌های بازاریابی، بر روی ارائه تصویری مناسب از محصول خود، تمرکز می‌کنند تا بتوانند بیشترین سود را کسب کنند. یادتان باشد برای موفقیت در کسب‌و‌کار خود، هرگز استراتژی‌های بازاریابی را دست کم نگیرید! در این مقاله می خواهیم شما را  با استراتژی و انواع آن آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی بازاریابی، برنامه‌ای است که برای سودآوری و ارتقاء کالا یا خدمات یک کسب‌و‌کار، طراحی شده است. مدیران از این استراتژی‌ها، برای همکاری با مصرف کنندگان و تبلیغ محصولات و خدمات خود استفاده می کنند. استراتژی بازاریابی، برای آگاهی مشتریان از ویژگی‌ها؛ مشخصات و مزایای محصولات شرکت استفاده می‌‌شود.

این نوع استراتژی‌ها، اصولا بر تشویق جمعیت هدف برای خرید محصولات و خدمات خاص شرکت، متمرکز است. استراتژی های بازاریابی گاهی صددرصد نوآورانه است وگاهی نیز استراتژی های قدیمی شرکت، را می توان بارها و بارها مورد آزمون و خطا قرار داده و بهترین استراتژی بازاریابی را از میان آنها انتخاب نمود.

استراتژی های بازاریابی مؤثر موجب موفقیت و پیشرفت هایی چشمگیر و باورنکردنی، در دنیای رقابت با غولهای اقتصادی جهان خواهد شد.

چرا انتخاب یک استراتژی بازاریابی مناسب؛ مهم است؟

چرا انتخاب یک استراتژی بازاریابی مناسب؛ مهم است؟

یک استراتژی بازاریابی مناسب و بی نظیر، به شرکت ها کمک می کند تا بهترین مشتری‌های خود را شناسایی کنند. علاوه‌ براین، این استراتژی، به آنها کمک می کند تا نیاز مصرف کنندگان را درک کنند. با داشتن یک استراتژی خوب، می توان مؤثرترین روش های بازاریابی را پیاده سازی کرد.

بطور خلاصه، انتخاب استراتژی های مناسب بازاریابی، برای یک شرکت مزایای بزرگی مانند:

  • افزایش فروش
  • ایجاد رشد پایدار برای شرکت
  • درک آنچه مشتریان شما می خواهند
  • برطرف نمودن نیازهای مشتریان حتی فرارتر از انتظارات آنها
  • تقویت رابطه با بازار هدف
  • ایجاد ملکه ای از برند خود در ذهن مشتری
  • و…

به ارمغان خواهد آورد.

اگر به‌دنبال تغییر در روند کسب‌و‌کار و حتی شروع تجارت جدید هستید بهترین راه استفاده از دانش و تجربیات کوچ کسب‌و‌کار می‌باشد. یکی از راه‌های استفاده از این تجربیات شرکت در دوره بیزینس کوچینگ است. شما می‌توانید با ورود به قست آکادمی مواساتی از دوره‌های مختلفی که توسط دکتر مهدی مواساتی تهیه گردیده استفاده کنید.

هدف اصلی یک استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی‌های بازاریابی رویکردهایی بلند مدت و آینده نگر نسبت به برنامه ریزی های شرکت دارند. هدف اساسی این استراتژی ها، دستیابی به یک مزیت رقابتی است.

به عنوان مثال؛ کمپانی مرسدس، مزیت رقابتی خاصی نسبت به سایر خودروسازان لوکس دارد؛ زیرا وسایل نقلیه این شرکت، بسیار باکیفیت بوده و در درازمدت، ارزش خود را حفظ می‌کنند. کمپانی مرسدس این مزیت رقابتی را یک شبه و با خوش شانسی به دست نیاورده است. بلکه، این مزیت رقابتی، بخشی از استراتژی بلند مدت این شرکت به شمار می رود.

چگونه یک استراتژی بازاریابی موفق، انتخاب کنیم؟

چگونه یک استراتژی بازاریابی موفق، انتخاب کنیم؟

طبق گفته سایت معروف NIBUSINESSINFO.CO.UK، چهار عنصر اصلی زیر، برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی موفق، بسیار مهم هستند:

  1. تقسیم بندی:

مشتریان فعلی و بالقوه یک شرکت در بخش‌ها یا گروه های خاصی قرار می گیرند. شما باید از طریق گزارش‌ها و تحقیقات بازار، این گروه ها را براساس نیازهایشان، تقسیم بندی و شناسایی نمایید. به محض این که متوجه شدید مشتریان به چه چیزهایی نیاز دارند، باید انتظارات و نیازهای آنها را به طور مؤثرتر و سریعتر از رقبای خود برطرف کنید.

  1. هدف گذاری و موقعیت یابی:

شما باید بخش هایی از بازار که بیشترین سود را برای تجارت شما به همراه دارد، هدف قرار دهید. آنچه محصول یا خدمات شما در بازار هدف انتخابی شما ارائه می دهد، باید بطور کامل، پاسخگوی نیازها و انتظارات مشتریان باشد. به عبارتی دیگر، استراتژی انتخابی شما باید از نقاط قوت‌تان در جهت پاسخگویی به نیازهای مشتریان استفاده کند.

  1. تاکتیک های تبلیغاتی:

هنگامی که استراتژی بازاریابی خود را طراحی کردید، باید مطمئن شوید که بازار هدف، محصول یا خدمات شما را می شناسد و از وجود آنها، بطور دقیق و کامل، اطلاع دارد. شما باید به مشتریان بگویید که چرا و چگونه محصول شما می تواند نیازهای آنها را برآورده کند.

شما می توانید این کار را از طریق تبلیغات؛ کمپینهای روابط عمومی؛ نمایشگاه‌ها و بازاریابی اینترنتی انجام دهید. بازاریابی اینترنتی به معنای بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی آنلاین است.

  1. نظارت؛ آزمایش و ارزیابی:

شما باید استراتژی خود را نظارت؛ آزمایش و ارزیابی کنید. این نکته خیلی مهم است. متأسفانه، بسیاری از افراد در تجارت، اهمیت این بخش را دست کم می‌گیرند. نظارت و ارزیابی به شرکتها کمک می کند تا متوجه شوند استراتژی آنها چقدر خوب یا چقدر بد، عمل می کند.

اینکار به آنها کمک می کند تا استراتژی بازاریابی آینده خود را ابداع کنند. نظارت؛ آزمایش و ارزیابی استراتژی، فواید کوتاه مدت و بلند مدت بسیاری به همراه خواهد داشت.

نکته های مهم برای انتخاب یک استراتژی بازاریابی موفق

4 نکته مهم برای انتخاب یک استراتژی بازاریابی موفق:

انواع مختلفی از استراتژی های بازاریابی وجود دارد. شما باید طبق نیاز کسب و کار خود، بهترین استراتژی را انتخاب کنید. قبل از انتخاب بهترین استراتژی بازاریابی برای تجارت خود، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. جمعیت هدف را تعیین کنید.

اصلی‌ترین گام در انتخاب استراتژی بازاریابی مناسب تجارت شما، تعیین جمعیت هدف، به شمار می‌رود. شما باید آمار و اطلاعات خود را به جمعیتی مناسب ارائه دهید. اینکار در انتخاب مناسب‌ترین استراتژی بازاریابی، کمک بسیاری به شما خواهد کرد.

  1. مخاطبان خود را آزمایش کنید.

برای آزمایش مخاطبان خود یک فرایند خرید فرضی ایجاد کنید. وقتی رفتار مخاطبان مورد نظر خود را در هنگام خرید بدانید، می توانید استراتژی مناسب‌تری را انتخاب کنید.

  1. طرح‌های بازاریابی را طبق جمعیت هدف خود، با دقت، بررسی و بازبینی کنید

هنگامی که شما جمعیت هدف خود؛ دانش؛ نگرشها و رفتارهای آنها را بشناسید؛ می توانید استراتژی بازاریابی قدرتمندتری را انتخاب کنید.

  1. استراتژی ها را ارزیابی کنید.

هنگامی که استراتژی های بازاریابی را بررسی کرده و راهکارهای قابل استفاده و مؤثری پیدا کردید؛ استراتژی ها را ارزیابی و اجرا کرده و در نهایت، نتیجه را بسنجید. این فرایند باید برای اهداف آزمایش باشد و در پایان، مناسب‌ترین و کارآمدترین استراتژی انتخاب شود.

مهم‌ترین انواع استراتژی بازاریابی:

8نوع از مهم‌ترین انواع استراتژی بازاریابی:

1.بازاریابی تجارت با تجارت(B2B) یا بازاریابی صنعتی:

همانطور که از نام این بازاریابی پیداست، بازاریابی B2B به بازاریابی و ارائه محصولات یا خدمات به مشاغل و سازمان های دیگر اشاره دارد. محتوای بازاریابی B2B جامع‌تر از B2C می باشد. در این نوع بازاریابی، سازمان ها، محصولات و خدمات خود را از طریق استراتژی های رایجی مانند ایمیل مارکتینگ؛ تبلیغات PPC؛ سئو وب سایت؛  و بازاریابی رسانه اجتماعی، برای دیگر سازمانها و کسب و کارها تبلیغ می کنند.

2.بازاریابی تجارت با مصرف کننده (B2C):

بازاریابی B2C، نوعی از بازاریابی است که موجب می شود کسب و کارها به شکل اثربخش‌تری با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. یک مثال از بازاریابی B2C تبلیغات تلویزیونی برای یک کالا است. تصور کنید شما با دیدن آگهی تبلیغاتی یک نوشیدنی، تصمیم می گیرید هنگامیکه به سوپرمارکت رفتید، آن نوشیدنی را خریده و امتحان کنید.

متداول ترین شکل بازاریابی، بازاریابی تجارت با مصرف کننده  (B2C) است.

3.بازاریابی پرداخت:

این نوع بازاریابی، شامل چندین رویکرد برای بازاریابی است. این رویکردها شامل رویکردهای سنتی مانند TVC و تبلیغات رسانه ای چاپی است. بازاریابی پرداخت شامل روش‌های مختلفی مانند تبلیغات کلیکی  (PPc)و تبلیغات پرداختی می‌باشد.

4.بازاریابی هدف:

بازاریابی هدف، خدمات و محصولات یک شرکت را به یک علت یا مسئله اجتماعی پیوند می دهد. این نوع بازاریابی، به عنوان بازاریابی مرتبط با علت نیز شناخته شده است.

5.بازاریابی رابطه‌ای:

این نوع بازاریابی در اصل بر مشتری‌مداری و مشتری‌سازی از طریق تقویت روابط موجود با مشتریان و ارتقاء سطح وفاداری مشتری متمرکز است.

6.بازاریابی پنهان:

این نوع استراتژی، بر بازاریابی محصول به شکلی که مشتریان از استراتژی بازاریابی کاملا بی اطلاع هستند، متمرکز است.

5.بازاریابی دهان به دهان:

این استراتژی، سنتی‌ترین و مهمترین نوع استراتژی بازاریابی به شمار می‌رود. در این استراتژی، کسب و کارها باید تمرکز خود را برروی تاثیر مثبت محصول ارائه شده برروی مشتری بگذارند.

شنیده شدن در دنیای تجارت، امری بسیار مهم است و تاثیر حیرت‌آوری برروی افزایش فروش خواهد داشت. وقتی به مشتریان، خدمات با کیفیت ارائه می دهید، بطور خودکار، آنها به ابزاری برای تبلیغ محصول شما تبدیل خواهند شد.

6.بازاریابی اینترنتی:

بازاریابی اینترنتی یا بازاریابی ابری معمولاً از طریق اینترنت اتفاق می افتد. کلیه موارد بازاریابی در اینترنت به اشتراک گذاشته می شود و از طریق چندین رویکرد، بر روی سیستم عامل های مختلف تبلیغ می شود.

7.بازاریابی تراکنشی:

فروش، چالش برانگیزترین و سخت‌ترین کار است. حتی برای بزرگترین خرده فروشان، فروش، به ویژه هنگامی که اهدافی با حجم زیاد وجود دارد، همیشه سخت است. اما، امروزه، با وجود استراتژی های نوین بازاریابی، فروش دیگر مانند گذشته دشوار نیست.

در بازاریابی تراکنشی، خرده فروشان مشتریان را با کوپن های خرید؛  تخفیف ها؛ جوایز هیجان انگیز و… ترغیب به خرید می‌کنند. اینکار، شانس فروش را به شکل محسوسی افزایش داده و برای خرید محصولات تبلیغی، به مخاطب هدف، انگیزه می‌بخشد.

8.بازاریابی متنوع:

این نوع بازاریابی، با شخصی‌سازی و تلفیق استراتژی‌های مختلف بازاریابی، مخاطبان متنوعی را جذب می‌کند. بازاریابی متنوع، جنبه‌های مختلفی مانند فرهنگی؛ اعتقادی؛ نگرش؛ دیدگاه ها و سایر نیازهای خاص مشتری را در بر می‌گیرد.

دکتر مهدی مواساتی از فعال های قدیمی در زمینه بیزینس کوچینگ می‌باشد که با توجه به تجربه ای که حاصل سال‌ها فعالیت در زمینه های مختلف تجاری است، می تواند به خوبی شما را در زمینه های مختلف کسب و کار راهنمایی کند. می‌توانید با کلیک بر روی مشاور کسب و کار از نحوه خدمات مشاوره کسب‌و‌کار و همچنین راه های ارتباطی ما آشنا شوید.

در این مقاله در مورد استراتژی بازاریابی و اینکه چرا انتخاب یک استراتژی بازاریابی مناسب، مهم است؟ و نکات مهم در مورد انتخاب استراتژی و انواع مطالبی گفته شد. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید