بیزینس و کوچینگ

هوش هیجانی و ارتباط آن با بیزنس کوچ

هوش هیجانی و ارتباط آن با بیزنس کوچ

در این مقاله، سعی داریم در مورد بیزینس کوچینگ و رابطه ی آن با هوش هیجانی صحبت کنیم. مبحثی که سال‌ها در مورد آن (EI) شنیده‌ایم. چندین مدل از هوش هیجانی وجود دارد. که شامل توانایی تشخیص احساسات خود و دیگران، مدیریت احساسات و رفتار و تعامل ماهرانه با اطرافیان است. به طوریکه، افراد با هوش هیجانی قوی، تعادل عاطفی را حتی در شرایط سخت حفظ می‌کنند.

آنها احساسات ناگفته و پویایی بین افراد یا گروه‌ها را درک می‌کنند. و همچنین، روابط مثبتی را هم در سطح شخصی و هم در سطح حرفه‌ای پرورش می‌دهند. برعکس، افرادی که در زمینه هوش هیجانی دچار کمبود هستند، در محل کار و زندگی خود زندگی سختی دارند. این کمبود می‌تواند دستیابی به اهداف را دشوار کند، چه رسد به اینکه دیگران را به‌ طور مؤثر هدایت کند.

راستی، شما جزء کدام دسته از افراد هستید؟ اگر هنوز به آن خود آگاهی نرسیدید تا تشخیص دهید نگران نباشید، در بیزینس کوچینگ تمام آموزش های لازم برای خود آگاهی به شما داده می شود.

هوش هیجانی و شناخت نقاط قوت و ضعف در بیزینس کوچ

برای مثال، افرادی که خود کنترلی عاطفی پایینی دارند، به‌ راحتی کنترل احساسات خود را از دست می‌دهند و به دیگران حمله می‌کنند، مخصوصاً تحت استرس شدید. رهبرانی که همدلی ندارند نمی‌توانند با گزارش‌های مستقیم خود ارتباط مؤثری برقرار کنند. هر کسی که فاقد همدلی باشد، برای ایجاد روابط معنادار تلاش می‌کند. مدل شایستگی‌های رهبری برای هوش عاطفی و اجتماعی شامل 12 شایستگی قابل یادگیری در چهار حوزه است. این شایستگی‌ها، رهبران برجسته با توانایی‌های متوسط در رشته خود را مشخص می‌کند.

افراد با هوش هیجانی قوی، تعادل عاطفی را حتی در شرایط سخت حفظ می‌کنند. آنها احساسات ناگفته و پویایی بین افراد یا گروه‌ها را درک می‌کنند. آنها روابط مثبتی را هم در سطح شخصی و هم در سطح حرفه‌ای پرورش می‌دهند. برعکس، افرادی که در زمینه هوش هیجانی دچار کمبود هستند، در محل کار و زندگی خود زندگی سختی دارند. کمبود، می‌تواند دستیابی به اهداف را دشوار کند، چه رسد به اینکه دیگران را به‌ طور مؤثر هدایت کند. در بیزنس کوچینگ، کوچ، به افراد مختلف کمک می کند با شناخت موانع و خودآگاهی سریع تر به اهداف خود برسد.

شروعی دوباره با آموزش هوش هیجانی توسط بیزینس کوچ حرفه ای 

راه هایی که با EQ باعث رشد شخصی می شود

شروعی دوباره با آموزش هوش هیجانی توسط بیزینس کوچ حرفه ای 

به‌ منظور آموزش مؤثر هوش هیجانی به دیگران، شاید بهتر باشد ابتدا شایستگی‌های درون خود را تقویت کنید. بیزینس کوچ‌های عالی حرفه‌ای، هوش هیجانی را در طول کار خود به کار می‌برند: آنها در موقعیت‌های سخت آرام می‌مانند و تعادل عاطفی دارند. آنها برای درک دیدگاه‌های مشتریان خود و ارائه بازخورد فردی در مورد هدف، بر همدلی تکیه می‌کنند. آنها علاقه واقعی برای کمک به مشتریان، برای یافتن فرصت‌هایی برای رشد دارند.

اما در بیزنس کوچینگ متوجه می شویم که، چند تمرین ساده می‌تواند به رشد شخصی هوش هیجانی شما کمک کند.

راه هایی سریع و آسان، برای رشد هوش هیجانی در کوچینگ

1.یادداشت روزانه

یادداشت روزانه، به ما کمک می‌کند تا احساسات خود و تأثیر آنها بر ما را بهتر بشناسیم. این برای طیف وسیعی از شایستگی‌ها، از جمله خودآگاهی عاطفی و تعادل عاطفی حیاتی است.

2. استفاده از مدیتیشن در بیزنس کوچ 

مدیتیشن، ذهن آگاهی مغز ما را آموزش می‌دهد. تا تمرکز کند و حواس‌ پرتی‌ها را نادیده بگیرد، توانایی‌ای که زیربنای همه شایستگی‌ها است. و دارایی ارزشمندی در تلاش برای تقویت هر شایستگی است. وقتی بتوانیم خود را با لحظه حال وفق دهیم، حضور بیشتری پیدا می‌کنیم.

3. ارزیابی هوش هیجانی برای رهبری بهتر

هوش هیجانی را در تمرینات خود کشف کنید. وقتی نوبت به ارزیابی 360 و ارزیابی هوش هیجانی یک فرد می‌رسد، گزینه‌های زیادی دارید. ما یک ارزیابی 360 را توصیه می‌کنیم، تا طیف کاملی از شایستگی‌های رهبری کلیدی در هوش هیجانی را ارزیابی کنیم. در حین بررسی، می‌توانید شکاف‌های بین خود ارزیابی‌ها و ارزیابی‌های دیگر را به‌ عنوان «منابعی برای استفاده» تنظیم کنید و مشتری را راهنمایی کنید تا زمینه‌هایی را که می‌خواهند در آن رشد کنند، شناسایی کند. در حالت ایده‌آل، به مشتریان کمک می‌کنید تا شایستگی‌هایی را توسعه دهند که با اهداف آن‌ها هماهنگ باشد.

به‌عنوان مثال، برخی از مشتریان ممکن است در زمینه‌های خودآگاهی و خود مدیریتی برتر باشند، اما مایلند آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط خود را بهبود بخشند، تا نقش رهبری را ایفا کنند. این اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که افراد شرکت‌ کننده در جلسه کوچینگ، فردی برجسته هستند و به سرپرستی یک تیم، گروه یا بخش ارتقا می‌یابند. اکنون، نقاط قوتی که قبلاً داشته‌اند، تا حد زیادی برای نقش جدید مانند یک رهبر کافی نیست و آنها دچار یک سردرگمی جدید در مورد روابط جدید در محیط کار هستند.

بهتر از مشاوره دادن، می‌توانید به مشتری خود کمک کنید تا در مورد احساسات، عادات و محرک‌های خود، آگاهی پیدا کند. وقتی متوجه الگویی در ادراکات و اعمال مشتری شدید، به‌ آرامی آن را به گوش او برسانید، تا به او کمک کنید بفهمد در چه بخشی نیاز به پیشرفت دارد. زمانی که آنها روز سختی را پشت سر می‌گذارند و عادت‌های قدیمی خود را کنار می‌گذارند، می‌توانید به آنها کمک کنید تا به مسیر خود بازگردند و شکست درک شده را به فرصتی برای یادگیری تبدیل کنند.

با شروع به تمرینات خودآگاهی عاطفی به‌عنوان پایه و اساس هوش هیجانی، مشتریان شما یاد خواهند گرفت که محرک‌ها و محدودیت‌های عاطفی خود را بشناسند که به‌ نوبه خود با ارزش‌ها و دیدگاه‌های آن‌ها سازگار می‌شوند. بیزینس کوچ، یک اتحاد کاری مبتنی بر اعتماد با مشتریان خود ایجاد می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا اهداف خود را با شایستگی‌های قابل یادگیری هماهنگ کند.

در مقابل افراد باهوش عاطفی، می‌توانند به‌جای کنترل هیجانات، از طریق احساسات خود فکر کنند و سپس می‌توانند رفتار خود را بر این اساس مدیریت کنند. آنها کاملاً از احساسات و رفتارهای خود و احساسات و رفتارهای دیگران آگاه هستند. برای خود و دیگران احترام مثبت قائل هستند. نکته مهم در مورد این موضوع، این است که هوش هیجانی را می‌توان بهبود بخشید و اینجاست که بیزینس کوچینگ وارد می‌شود.

مزایای توسعه هوش هیجانی با کمک بیزنس کوچینگ

اگر EQرا در خود افزایش دهیم چه مزیتی به همراه دارد؟

 

مزایای توسعه هوش هیجانی با کمک بیزنس کوچینگ

  • مهارت‌ های ارتباطی را بهبود می‌بخشد.
  • بهبود عملکرد کاری
  • مهارت‌ های همدلی را بهبود می‌بخشد
  • انعطاف‌ پذیری در تغییر کردن را ایجاد می کند.
  • افزایش اعتماد به‌ نفس و عزت‌ نفس
  • سطوح استرس پایین‌تر می شود.
  • توانایی فکر کردن و درس گرفتن از اشتباهات
  • توانایی احترام به دیگران و احترام گذاشتن به دیگران
  • افزایش خلاقیت
  • رابطه بهبود یافته

تأثیرگذاری گذاری هوش هیجانی بر عملکرد مدیران در کوچینگ

آموزش و ارزیابی هوش هیجانی در کوچینگ، شایستگی‌های عاطفی و اجتماعی رهبران را افزایش می‌دهد. در اینجا پی به این نکته می بریم که، چگونه آموزش و هوش هیجانی به هم مرتبط هستند. و رفتار شخصی رهبران بر نتایج کسب‌وکار تأثیر می‌گذارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عامل مشترک این تأثیرگذاران همیشه ظرفیت طبیعی هوش هیجانی است.

تحقیقات نشان می‌دهد که هوش هیجانی بالاتر به مدیران مزیت عملکردی مهمی می‌دهد. در واقع، هوش هیجانی دو برابر توانایی شناختی در پیش‌بینی عملکرد، اهمیت دارد. مطالعات نشان می‌دهد که هوش هیجانی و اجتماعی بیش از 85 درصد از “عملکرد عالی” را در رهبران ارشد تشکیل می‌دهد.

آموزش اولیه‌ی مهارت های کوچینگ و تأثیرگذاری آن در بلند مدت

اغلب اوقات، احتمال بازگشت سرمایه کم یا حتی صفر است، زیرا مهارت‌های کوچینگ اولیه‌ای که آنها یاد می‌گیرند، به نتایج در محل کار تبدیل نمی‌شوند. برای تأثیرگذاری بر دیگران و همکاری با آنها و کمک موفقیت‌آمیز به رشد و عملکرد سازمان، رهبران باید بدانند و درک کنند که در حال حاضر چه چیزی در اطراف آنها در جریان هست. مهم‌تر از همه، رهبران باید یاد بگیرند که با نشانه‌های درونی خود هماهنگ شوند و بفهمند که چگونه احساسات  بر آنها و اطرافیانشان تأثیر می‌گذارد و همچنین تأثیر آن بر عملکرد سازمان چگونه خواهد بود.

خود آگاهی پایه و اساس هوش هیجانی، کلید موفقیت در کسب و کار

خودآگاهی و نظارت بر رفتار خود کلید موفقیت

خود آگاهی پایه و اساس هوش هیجانی، کلید موفقیت در کسب و کار

از 50 سال گذشته، سازمان‌ها در عصر اطلاعات فعالیت می‌کنند، جایی که سرمایه فکری به‌عنوان کلید سودآوری، ارزش‌گذاری می‌شود. در این مرز هیجان‌انگیز مزیت رقابتی، اهمیت سرمایه فرهنگی و هوش هیجانی و اجتماعی بالا عوامل تغییردهنده در این رقابت هستند. در عصر آگاهی، مدیران و رهبران مانند آن فرد باهوش عاطفی رفتار می‌کنند که به ما کمک کرده احساس خاص بودن، ارزشمند بودن، اعتماد و بالاتر از همه، ایمان به خودمان را داشته باشیم.

آنها چیزی دارند که ما آن را “سبک کوچینگ رهبری” می‌نامیم. در کوچینگ رهبری، ما بر این باوریم که هدف از کوچ آزادسازی پتانسیل افراد برای به حداکثر رساندن عملکردشان است.

کوچ رهبران برای اتخاذ رویکرد کوچینگ تحول‌آفرین، تنها قدرتمندترین راه برای توسعه چهار مؤلفه اصلی هوش هیجانی است که نشان داده شده است بر عملکرد بالا تأثیر می‌گذارد: خودآگاهی، خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط.

انواع آگاهی در بیزنس کوچ کدامند؟

  • خودآگاهی

بفهمید چرا کاری را که علاقه دارید، انجام می‌دهید. یاد بگیرید که تمایلات انسانی، مداخلات درونی و سوگیری‌های خود را بشناسید تا احساسات، قضاوت‌ها و واکنش‌ها را مدیریت کنید. بهبود عملکرد از طریق خود مدیریتی و غلبه بر موانع درونی بالقوه.

  • آگاهی از دیگران

لازم است، نقاط قوت، نظرات و انگیزه‌های افراد را برای مدیریت روابط، الهام بخشیدن و همکاری موفقیت‌آمیز با افراد و تیم‌ها را شناسایی کنید. با برانگیختن حس کنجکاوی، گوش دادن و مشارکت با افرادی که با آنها کار می‌کنید، مهارت‌های اجتماعی را بهبود بخشید.

  •  آگاهی سازمان

تأثیر مثبت بر فرهنگ ایجاد کنید. یاد بگیرید که اهداف فردی، تیمی و سازمانی را هماهنگ کنید و رویکردی را برای مربیگری ایجاد کنید که منجر به عملکرد بالا، یادگیری و لذت می‌شود.

اهمیت هوش هیجانی در رهبری

رشد هوش هیجانی و اهمیت آن در رهبری

اهمیت هوش هیجانی در رهبری

دانیل گولمن، نویسنده کتاب پرفروش هوش هیجانی، پرسید: “چه چیزی یک رهبر را می‌سازد؟” گولمن تشخیص داد که ویژگی‌های رهبری سنتی مانند هوش، سرسختی، قاطعیت و بینش، تمام موارد یک رهبری موفق نیستند. تحقیقات او نشان داده است که رهبران با عملکرد بالا از هوش هیجانی بالایی نیز برخوردارند. ارتباط مستقیمی بین هوش هیجانی و نتایج قابل اندازه‌گیری کسب‌وکار را نشان داد.

مقاله گلمن توجه بزرگ‌ترین شرکت بهداشت و درمان جهان، جانسون‌اند جانسون، را به خود جلب کرد، که تصمیم گرفت تعداد زیادی کارمند خود را در کشورهای مختلف جهان بررسی کند.

آنها ارزیابی مدیران خود را بر اساس مدل شایستگی رهبری خودشان، استانداردهای رهبری و فهرست شایستگی قرار دادند. مطالعه آنها تأیید کرد که مدیران با عملکرد بالا در شایستگی‌های رهبری اجتماعی، عاطفی مرتبط با هوش هیجانی، نمرات بالاتری کسب کردند. رهبران با عملکرد برتر نسبت به همتایان خود «شایستگی عاطفی» بیشتری داشتند. بنابراین با تقویت هوش هیجانی در بیزینس کوچ رهبران نیز بهتر عمل می کنند.

 

10 راه برای افزایش هوش هیجانی که در بیزینس کوچ توصیه می شود

راه هایی برای افزایش هوش هیجانی

10 راه برای افزایش هوش هیجانی که در بیزینس کوچ توصیه می شود

هوش هیجانی ، هنوز یک مهارت رایج در دنیای حرفه‌ای است. بسیاری ممکن است تعجب کنند که چرا اهمیت هوش هیجانی در محیط کار در حال پیشرفت است. به زبان ساده، EQ یک روند نیست. شرکت‌های بزرگ شواهد آماری را جمع‌ آوری کرده‌اند که نشان می‌دهد کارمندان دارای EQ بدون شک بر درآمد آنها تأثیر می‌گذارند.

در واقع، شرکت‌هایی که کارمندانی با سطح هوش هیجانی بالایی دارند، افزایش قابل‌ توجهی در فروش و بهره‌وری کل دارند. در یک محل کار رقابتی، توسعه مهارت‌های  EQ برای موفقیت حرفه‌ای شما، حیاتی است. در اینجا 10 راه برای افزایش هوش هیجانی وجود دارد که در زیر اشاره می کنیم:

  1. از سبک ارتباطی قاطعانه استفاده کنید.

ارتباط قاطعانه، بدون اینکه بیش از حد تهاجمی یا منفعل به نظر برسد، راه طولانی را به سمت کسب احترام می‌برد. افراد باهوش عاطفی، می‌دانند که چگونه نظرات و نیازهای خود را به‌ طور مستقیم بیان کنند و در عین حال به دیگران احترام بگذارند.

  1. به جای پاسخ دادن به تعارض، آرام باشید.

این موضوع در موقعیت‌های درگیری، طغیان‌های عاطفی و احساس خشم رایج است. یک فرد باهوش عاطفی می‌داند که چگونه در موقعیت‌های استرس زا آرام بماند. آنها تصمیمات عجولانه‌ای که می‌تواند منجر به مشکلات بزرگ‌تر شود، نمی‌گیرند. آنها درک می‌کنند که در مواقع تعارض، هدف حل‌و فصل است. آنها آگاهانه انتخاب می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که اعمال و گفتارشان با آن هماهنگی دارد.

  1. از مهارت‌های گوش دادن فعال، استفاده کنید.

در مکالمات، افراد باهوش عاطفی به‌ جای اینکه منتظر صحبت کردن باشند، بیشتر منتظر گوش دادن هستند. آنها قبل از پاسخ دادن مطمئن می‌شوند که آنچه گفته می‌شود را می‌فهمند. آنها همچنین به جزئیات غیرکلامی مکالمه توجه می‌کنند. این کار از سوءتفاهم جلوگیری می‌کند و به شنونده اجازه می‌دهد که، به‌ درستی پاسخ دهد و به شخصی که با او صحبت می‌کند احترام بگذارد.

  1. با انگیزه باشید.

افراد باهوش هیجانی خودانگیخته هستند و نگرش آنها به دیگران انگیزه می‌دهد. آنها اهدافی را تعیین می‌کنند و در مواجهه با چالش‌ها انعطاف‌پذیر هستند.

  1. در بیزینس کوچ روش‌های حفظ نگرش مثبت را تمرین می شود

قدرت موقعیت خود را دست کم نگیرید. اگر آن شخص اجازه دهد، نگرش منفی به‌ راحتی دیگران را آلوده می‌کند. افراد باهوش عاطفی نسبت به خلق‌وخوی اطرافیان خودآگاهی دارند و رفتار خود را بر همین اساس حفظ می‌کنند. آنها می‌دانند که برای داشتن یک روز خوب و چشم‌انداز خوش‌بینانه چه باید بکنند. این می‌تواند شامل صرف صبحانه یا ناهار عالی، انجام ورزش در طول شبانه‌روز با کارمندان، یا نگه‌ داشتن جملات مثبت روی میز یا رایانه باشد.

  1. تمرین خودآگاهی با راهنمایی های کوچ در بیزنس کوچینگ

افراد باهوش عاطفی، خودآگاه و شهودی هستند. آنها از احساسات خود و چگونگی تأثیرگذاری بر اطرافیان خودآگاه هستند. آنها همچنین احساسات و زبان بدن دیگران را درک می‌کنند و از این اطلاعات برای تقویت مهارت‌های ارتباطی خود استفاده می‌کنند.

  1. پذیرش انتقادات سازنده و بررسی آنها برای تغییر در کوچینگ

بخش مهمی از افزایش هوش هیجانی شما این است که بتوانید انتقاد کنید. مدیران دارای هوش هیجانی بالا به‌ جای احساس توهین یا حالت دفاعی داشتن، چند لحظه وقت می‌گذارند تا بفهمند انتقاد از کجا می‌آید، چگونه بر دیگران یا عملکرد آنها تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توانند به‌طور سازنده مشکلات را حل کنند.

  1. با دیگران همدلی کنید.

افراد باهوش عاطفی می‌دانند چگونه همدلی کنند. آنها درک می‌کنند که همدلی یک ویژگی است که قدرت عاطفی را نشان می‌دهد، نه ضعف. همدلی به آنها کمک می‌کند تا با دیگران در سطح اولیه انسانی ارتباط برقرار کنند. این موضوع، دری را برای احترام و درک متقابل بین افراد با نظرات و مواضع متفاوت باز می‌کند.

  1. از مهارت‌های رهبری بهره ببرید

افراد باهوش  عاطفی مهارت‌های رهبری عالی دارند. آنها استانداردهای بالایی برای خود دارند و الگوی دیگران هستند تا از آنها پیروی کنند. علاوه بر آن ابتکار عمل و مهارت تصمیم‌گیری و حل مسئله در این افراد، اجازه می‌دهد تا سطح بالاتری از عملکرد و بهره وری بیشتر در زندگی و کار داشته باشند.

  1. صمیمی و اجتماعی باشید

افراد با هوش هیجانی بالا، دوستانه با دیگران رفتار می‌کنند. آنها لبخند می‌زنند و حضور مثبتی در جمع از خودشان نشان می‌دهند. آنها بر اساس رابطه خود با اطرافیان خود از مهارت‌های اجتماعی مناسب استفاده می‌کنند . و مهارت‌های بین فردی بالایی دارند و می‌دانند چگونه به‌ وضوح ارتباط برقرار کنند، چگونه در زمان‌های خاص، ارتباط کلامی یا غیرکلامی داشته باشند.

نتیجه گیری:

بسیاری از این مهارت‌ها ممکن است، برای کسانی که روان‌شناسی اولیه انسان را می‌دانند، مناسب‌تر به نظر برسد. شاید فکر کنید مهارت‌های هوش هیجانی بالا برای افرادی که به‌طور طبیعی هوش عاطفی بالایی برخوردار هستند آسان‌تر باشد، در حالی که هر کسی می‌تواند آنها را توسعه دهد. افرادی که کمتر همدل هستند فقط باید تمرین کنند که خودآگاه‌تر باشند و از نحوه تعامل خود با دیگران آگاه باشند. با استفاده ازروش های ذکر شده در بیزینس کوچینگ، در مسیر افزایش سطح هوش هیجانی خود قرار خواهید گرفت.

امیدواریم هر گونه سؤال در مورد هوش هیجانی و فواید آن در کسب و کار داشتید برطرف شده باشد. و اگر سؤال دیگری دارید و نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید به آدرس سایت ما   مراجعه کنید.

2 thoughts on “هوش هیجانی و ارتباط آن با بیزنس کوچ

دیدگاهتان را بنویسید