در این مقاله می خواهیم در مورد بیزنس پلن(برنامه بجاری) و کاربرد آن برای شروع و راه اندازی یک کسب و کار صحبت کنیم. این مقاله می تواند برای افرادی که می خواهند یک کسب و کار تازه تأسیس کنند می تواند مفید باشد.
بیزینس پلن(برنامه تجاری) چیست؟
بیزینس پلن مؤثر می تواند کلید موفقیت افراد باشد. در واقع بیزینس پلن یک برنامه مکتوب است که شغل افراد را توصیف می کند و می تواند به افراد در تأمین امنیت مالی، اولویت بندی تلاش ها و ارزیابی فرصت ها کمک کند.
در ابتدا ممکن است اینطور به نظر برسد که تهیه یک برنامه تجاری وقت زیادی می گیرد تا نوشته شود، اما توجه به این نکته ضروری است که اگر یک برنامه تجاری به خوبی و با تمام جزئیات نوشته شود، می تواند در طولانی مدت باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شود.
بیزینس پلن نوشته شده بروی کاغذ دستاوردهای عملی زیادی دارد
ایده های خوب با نوشتن، یک برنامه کاربردی شروع می شوند. با یک بیزینس پلن عالی، ایده خود را می توان محکم کرد. اگر افرادی هستند که به فکر راه اندازی شرکت یا تجارت و یا هر شغلی برای خود هستند، باید بدانند که نوشتن یک برنامه برای کسب و کار بسیار مهم است.
یادگیری نوشتن یک برنامه تجاری می تواند به افراد کمک کند تا در برنامه کسب و کار خود، نکات برتر و مهم را در اولویت خود قرار دهند. در تنظیم بیزینس پلن خود باید جواب، یک سری سوال هایی را بدهید، مانند: من دقیقا چه کاری را می خواهم انجام بدهم؟
با انجام این کار به کجا خواهم رسید؟ برای رسیدن به اهدافم کدام قوانین را دنبال خواهم کرد؟ برای فروش محصول خود چه بازارهایی در دسترس دارم و چطور تعداد مشتری هایم را افزایش خواهم داد، برای انجام این کار به چه مقدار پول و بودجه نیاز دارم.
بیزینس پلن خود را با یک خودکار و کاغذ شروع کنید
یک برنامه تجاری دقیق در کسب و کار می تواند سود و زیان افراد را در کار تجاری شان پیش بینی کند، البته هر فردی اهداف متفاوتی را می تواند در این برنامه تجاری خود دنبال کند. وقتی برنامه تجاری نوشته شود، درک خود فرد از برنامه و اهدافش بالاتر می رود.
بیزینس پلن خود را تنظیم کنید
هیچ قانونی خاصی در مورد اینکه بیزینس پلن خود را چگونه و با چه جزئیاتی بنویسید وجود ندارد، اما به طور کلی اطلاعات زیر را باید شامل شود: اطلاعات در مورد برنامه تجاری خود یا به طور کلی یک پروفایل تجارت.
اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، چشم انداز کلی از برنامه تجاری، استراتژی عملیاتی، محصولات و یا خدماتی که با این کار تجاری ارائه می شود، برنامه بازاریابی چگونه خواهد بود و از لحاظ مالی به چه میزان سرمایه نیاز است و چه مقدار دستاورد مالی خواهد داشت.
با نوشتن برنامه تجاری متوجه خواهید شد که آیا این ایده شما نیاز به اصلاح دارد یا نه، و یا لازم است تحقیقات زیادتری در مورد ایده تجاری خود انجام دهید، در این تحقیقات حتما باید در نظر داشته باشید که آیا بازار نیاز به این ایده تجاری شما دارد و یا ممکن است، بر اساس نیاز بازار ایده تجاری شما نیز تغییر کند.
این برنامه تجاری می تواند یک پیش فرضی از موفقیت تجاری را به شما نشان دهد. آمادگی خود را برای شروع یک کار تجاری، با نوشتن بیزینس پلن مشخص کنید، وقتی ایده تجاری شما با تمام جزئیات به روی کاغذ نوشته شد، می توانید درک کنید که آماده اید تا این ایده خود را به صورت عملی پیاده کنید و قادر هستید تمام وقت و انرژی و پول خود را برای انجام آن صرف کنید.
بیزینس پلن یک برنامه کاربردی برای شروع است
نوشتن برنامه تجاری کاری نیست که در یک روز انجام پذیرد و حتی برای اینکه کاملا دقیق و با تمامی جزئیات نوشته شود لازم است روزها یا ماه ها وقت صرف نوشتن آن بکنید.
در نوشتن این برنامه تجاری خود نگران نواقصی که پیش می آید نباشید، کار را ادامه دهید، نواقص را بعدا کامل کنید و یا شاید برای نوشتن یک قسمت از برنامه تجاری خود نیاز به مشاوره و کمک دیگران داشته باشید، استفاده از نقطه نظرات افراد با تجربه در راه اندازی ایده تجاری شما خوب خواهد بود.
بیزینس پلن، یک برنامه در حال انجام است یعنی باید دائماً مرور شود، برنامه های پیش رو چک شود و نسبت به شرایط زمانی و مکانی و تغییراتی که ممکن است رخ دهد، برنامه تجاری نیز باید تغییر کند.
چه کسانی باید بیزینس پلن داشته باشند
هر کار تجاری که برای اولین بار می خواهید شروع کنید، به یک الگوی برنامه ریزی کسب و کار نیاز دارد و این الگو به نوع کار تجاری که راه اندازی کرده اید وابسته است. این بیزینس پلن ها، کاربردهای مختلفی برای شما دارد. هر فردی برای شروع کار خود باید برنامه ها و ایده های خود را به روی کاغذ آورده و مطمئن شود که کارها طبق برنامه پیش خواهد رفت و نیازهایی را که در شروع کار لازم است برآورده کند.
حتی راه اندازی مشاغل کوچک نیز، به بیزینس پلن نیاز دارند تا به طور موفقیت آمیز شروع شده و به اهداف خود برسند، با نوشتن جزئیات کار در برنامه شاید متوجه شوید که برای شروع این کار تجاری کوچک باید وام بگیرید و یا وقتی ایده شما به صورت مکتوب و با تمام جزئیات در دستانتان باشد، می توانید برای خود سرمایه گذار پیدا کنید و افراد دیگر را متقاعد کنید که از شما حمایت کنند.
بیزینس پلن در هر کاری شما را یاری می کند تا فرصت های بازار را شناسایی کنید، عواملی که باعث خاص شدن تجارت شما می شد را بشناسید، مشکلات احتمالی را ببینید، در نهایت با انجام چه کارها و فعالیت هایی، به موفقیت می رسید و پیشرفت هایی که در کار خود کردید را اندازه گیری کنید.
برنامه کسب و کاری که نوشته می شود باید حداقل چشم اندازی یک تا سه ساله به شما بدهد. در شروع یک کار تیمی، وجود یک بیزینس پلن، باعث انسجام تیم شده و انگیزه و تعهد افراد را بالا می برد.
بیزینس پلن خود را هر چند وقت یک بار مرور کنید
- بیزینس پلن باید واقع بینانه و با اطلاعات دقیق نوشته شود، پیش بینی های بیش از حد خوش بینانه می تواند منجر به افزایش هزینه ها شود و نقاط ضعف و تهدیدها دیده نشوند.
- برای داشتن یک بیزینس پلن موفق بعد از اتمام نوشتن آن، یک بار دیگر برنامه را از دیدگاه یک مشتری بخوانید و ببینید که این محصول یا خدماتی که با کار تجاری خود می خواهید ارائه دهید قابل پسند است یا نه.
- در مورد مشکلات احتمالی که پیش خواهد آمد فکر کنید و راه حل های آن را در برنامه خود بیاورید، به طور مثال اگر مشتری خود را از دست بدهید چه راهکارهایی خواهید داشت یا منبع مالی شما دچار اختلال شود چگونه به کسب و کار خود ادامه خواهید داد.
- برنامه تجاری خود را به دوستان و مشاوران نشان دهید، تا نظر خود را در مورد برنامه بیان کنند مثلا کدام قسمت از برنامه را متوجه نشدند یا غیرقابل اطمینان می دانند. وقت و دقت کافی برای نوشتن بیزینس پلن خود را به کار بگیرید تا یک شروع کسب و کار موفق را تجربه کنید.
نتیجه گیری:
در این مقاله در مورد اهمیتی که بیزینس پلن و کاربرد آن در شروع کسب و کار سخن گفتیم. اینکه شاید نوشبن برنامه تجاری در ابتدا سخت به نظر برسد اما فواید و دستاوردهای زیادی به همراه دارد.