دنیای مارکتینگ

آمیخته بازاریابی و انواع مدل های مختلف آن

آمیخته بازاریابی و انواع مدل های مختلف آن

آیا شما نیز به دنبال معروف ترین و مهمترین مدل های مختلف آمیخته بازاریابی هستید؟ آیا می دانید که هر کدام از مدل های گوناگون آمیخته بازاریابی از چه ویژگی هایی برخوردار هستند؟ شما می توانید مطالب مقاله وب سایت ما را تا پایان آن دنبال کرده و از این طریق اطلاعات بسیار جالبی را در خصوص اشکال مختلف مارکتینگ به دست آورید.

بی شک در دنیای رقابتی امروزه دوام و پایدار ماندن در بازار بسیار مهم و مشکل می باشد. چرا که کوچکترین غفلت می تواند بازار هدف شما را فراگرفته و شما را از عرصه رقابت کنار بزند. همین امر سبب شده است تا بازاریابان به دنبال آموزش راه های موفقیت در کسب و کارهای مختلف باشند و از این طریق مدل های بسیار مختلفی از آمیخته بازاریابی را ارائه دهند.

اولین مدل مارکتینگ میکس، در سال 1960 میلادی مطرح شد .که در زمان خود یکی از مهمترین آیتم های موفقیت بود و بعد از گذشت تنها چند دهه، بازاریابان با رویکرد بسیار متفاوتی، مدل دیگر را با عنوان 4c به جای 4p مطرح نمودند.

امروزه نیز مدل های دیگر جای مدل 4c را فراگرفته است و شما نیز می توانید با هر یک از این مدل ها از نزدیک آشنا شوید. و بهترین و مناسب ترین آن را در کسب و کار خود دنبال کنید.

به خاطر داشته باشید که اگر نتوانید بازار هدف و مشتریان خود را راضی و خشنود سازید، بی شک هزینه های بسیار کلانی را پرداخت خواهید کرد. در ادامه مقاله نیز سعی بر آن داریم تا در مورد برخی از مهمترین و اصلی ترین انواع مدل های آمیخته بازاریابی توضیحات و اطلاعات بیشتری را به حضورتان ارائه دهیم.

مدل آمیخته بازاریابی 4p

4p از انواع مدل های مارکتینگ میکس

انواع مدل های آمیخته بازاریابی

1.مدل آمیخته بازاریابی 4p

همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره هایی را کردیم، امروزه شاهد استفاده از مدل های مختلف آمیخته بازاریابی برای فروش کالاها و خدمات هستیم. به طوری که هر کسب و کاری باید از این مدل ها پیروی کند چرا که در غیر صورت دوام طولانی مدتی را در بازار رقابتی امروزه نخواهد داشت.

از قدیمی ترین مدل های بازاریابی می توان به مدل آمیخته بازاریابی 4p اشاره کرد. این مدل دید بسیار یکپارچه ای را برای مشتری و کسب و کار شما ارائه می دهد. مدل آمیخته بازاریابی 4p از چهار p تشکیل شده است که هر یک از این ارکان ها حساسیت بسیار مهمی را برای موفقیت مدل مذکور دارد. 4p این مدل عبارتند از:

  • – Product
  • – Price
  • – Place
  • – Promotion

 

اگر شما نیز به دنبال تأسیس و راه اندازی کسب کار جدیدی برای خود هستید، توصیه می کنیم که حتما در خصوص هر یک از ارکان های تشکیل دهند مدل 4p اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید. تا زمینه ای را برای درک بهتر مدل های دیگر آمیخته بازاریابی را داشته باشید:

 

  • محصول (Product)

اولین p در مدل آمیخته بازاریابی 4p را محصول یا خدمت شامل می شود که قرار است به دست مشتری برسد.

شما بایستی محصولی متمایز تر از محصول رقبای خود را طراحی و تولید کنید; تا از این طریق بتوانید توجه بازار هدف خود را جذب کرده و محصول تان را به فروش برسانید. در طراحی محصولات خود نیز حتما به چرخه عمر محصول و نیاز مشتری نیز توجه لازم را داشته باشید.

  •  قیمت (Price)

مدل آمیخته بازاریابی 4pاز قیمت نیز تشکیل شده است و قیمت در این مدل به معنی کیفیت محصول یا خدماتی است که خریداری می کنید. شما بایستی در تعیین قیمت گذاری برای محصولات و تولیدات خود، به آیتم های بسیار زیادی از جمله: حاشیه سود، قیمت گذاری رقبا، نرخ بازگشت سرمایه، شهرت برند، تحقیقات بازار و قیمت تمام شده توجه ویژه ای را داشته باشید. تا از این طریق مناسب ترین قیمت را برای محصولات و خدمات خود وضع کنید.

  • مکان(Place)

Place، از دیگر بخش های تشکیل دهنده ی مدل آمیخته بازاریابی 4p، می باشد. که این امر بسته به نوع محصولات تولیدی شما بسیار متغیر خواهد بود. شما بایستی بدانید که برای فروش محصول یا خدمات خود از چه مکانی استفاده کنید.

لازم است بدانید که برخی از کالاها نیاز به فروشگاه حقیقی برای عرضه و فروش دارند، این در حالی است که برای فروش خدمات می توانید به شکل مجازی و از طریق وب سایت های مختلف نیز اقدام کنید.

هرچند امروزه کالاهای مختلف را نیز می توان از طریق وب سایت های اینترنتی به شکل مجازی به فروش رساند.

  •  ترویج (Promotion)

چهارمین p موجود در مدل آمیخته بازاریابی 4p را ترویج شامل می شود که در این مرحله نوبت به تبلیغ و ترویج محصول مورد نظرتان رسیده است. و امروزه شرکت ها و تولیدکنندگان با استفاده از روش های بسیار متفاوتی به دنبال تبلیغ محصولات خود هستند.

از مهمترین کانال های ترویج محصول نیز، می توان به شبکه های اجتماعی، روزنامه ها، استندها، طراحی وب سایت و تبلیغات تلویزیونی و رادیویی اشاره کرد.

مدل مارکتینگ میکس 4c

مدل مارکتینگ میکس 4c

2.مدل مارکتینگ میکس 4c

از دیگر مهمترین و بحث برانگیزترین مدل های مختلف آمیخته بازاریابی، می توان به مارکتینگ میکس 4c اشاره کرد.

لازم است بدانید که مدل مذکور، از دیدگاه بسیار متفاوت تری به فرایند بازاریابی نگاه می کند که دیدگاه آن نیز کسب و کار مبتنی بر محصول می باشد.

مدل آمیخته بازاریابی 4c، زمانی پا در میدان عرصه گذاشت که میزان رقابت در میان بسیاری از کسب و کارها افزایش یافت و از دید مشتری به فرایند خرید و فروش پرداخته شد.

هدف از به کاربردن این مدل، بهبود بخشیدن به تجربه مشتری و ایجاد ارزش افزوده برای اوست. چرا که در غیر این صورت امکان بازگشت مشتری به سراغ کسب و کار وجود نخواهد داشت. در ادامه راجع به 4 ارکان اصلی 4c توضیحات مفصلی ارائه می دهیم:

  •  مشتری و نیازهای مشتری(Customer)

اصلی ترین قسمت این مدل 4c را نیازهای و خواسته های مشتری تشکیل می دهد. چرا که تا نیازی به وجود نیاید، امکان بازاریابی و فروش کالا یا ارائه ی خدماتی نیز وجود نخواهد داشت.

امروزه هر کسب و کاری که به نیازهای مشتریان خود توجه نکند قطعا بازنده میدان بوده است.

 

شما می توانید با بهره مندی از این مدل 4c،  به راحتی نیازهای بازار هدف خود را مشخص کرده و محصولات و خدمات مطابق با آن را تهیه و تأمین کنید.هیچ گاه فراموش نکنید، این شما هستید که به مشتریان خود نیازمندید و بایستی مطابق میل و خواسته های آنها رفتار کنید در غیر این صورت دوام بیشتری را در این جامعه رقابتی نخواهید داشت.

  • قیمت(Cost)

Cost یا همان price از مهمترین و اصلی ترین ارکان های تشکیل دهنده مدل 4c می باشد. منظور از قیمت، هزینه ای می باشد که مشتری ها بابت خرید و در اختیار داشتن کالا یا خدماتی پرداخت می کنند. که البته cost تنها هزینه های مربوط به خرید را شامل نمی شود. بلکه شامل: هزینه های دیگری از جمله نگرانی شما از بابت کیفیت محصول یا خدمات خریداری شده، هزینه های رفت و آمد شامل می شود. همچنین، هزینه های مربوط به زمانی که صرف کرده اید تا کالا یا خدماتی را تهیه و خریداری کنید.

شما می توانید با استفاده از برخی امکانات و خدمات تا حدودی برخی از هزینه های مذکور را کاهش دهید و حس بسیار خوبی را برای خریداران خود القاء نمایید؛ که از مهمترین این امکانات می توان به خدمات پس از فروش یا ضمانت بازگشت وجه اشاره کرد.

 

  • راحتی خرید(Convenience)

راحتی در خرید و بهره مندی از آسایش در هنگام خرید از دیگر مهمترین آیتم ها شکل دهنده مدل آمیخته بازاریابی 4c می باشد. که بازاریابان آن را در مقابل place قرار می دهند.

شما بایستی برای فروش و عرضه کردن محصولات یا خدمات خود، یک بستر و مکان بسیار مناسبی را فراهم کنید. تا مشتریان و خریداران بتوانند به راحتی در این مکان به خرید مورد نظر خود بپردازند. از مهمترین آیتم های مورد توجه در این بند می توان به ارائه پارکینگ برای مراجعه کنندگان، ایجاد فضای بسیار آرام، پشتیبانی کردن از روش های پرداخت آنلاین، بهره مندی از اپلیکیشن های بسیار ساده و غیره اشاره کرد.

تمام این آیتم ها سبب می شود که خریداران و مشتریان احساس راحتی و رفاه داشته و از خرید خود رضایت مند و خشنود شوند.

 

  • تعامل(Communications)

یکی دیگر از مهمترین شاخصه های مدل 4c را تعامل تشکیل داده است. که این تعامل در مقابل promotion واقع شده است. و به این منظور خواهد بود که بین شما و مشتری یک ارزشی به وجود می آید که می تواند تاثیر بسیار زیادی را در میزان فروش تان داشته باشد.

امروزه استفاده از دیجیتال مارکتینگ، باعث شده است تا این گونه تبادلات به راحتی صورت بگیرد و شما می توانید نمونه های بسیار موفق آن را به راحتی در فرم های نظر سنجی از مشتریان، فعالیت در بسیاری از شبکه های مجازی و بازاریابی درون گرا مشاهده کنید.

لازم است بدانید که این تبالات دو طرف بوده و حتما سعی کنید نظرات و پیشنهادات مشتریان خود را جدی بگیرید تا به موفقیت بی نظیری دست پیدا کنید.

مدل آمیخته بازاریابی 4e

مدل های آمیخته بازاریابی

3.مدل آمیخته بازاریابی 4e

از دیگر مهمترین و بی نظیرترین مدل های استفاده شده در بازاریابی می توان به مدل آمیخته بازاریابی 4e اشاره کرد. این مدل از جدیدترین مدل های استفاده شده می باشد و شما نیز می توانید اجزای تشکیل دهنده آن را در کسب و کارهای خود مورد استفاده قرار دهید.

مدل مارکتینگ میکس 4e همانطور که مشخص است از 4 ارکان اصلی تشکیل شده است. که هر کدام از این رکن ها، مساوی یا برابر یا 4 رکن اصلی 4p یا 4c می باشد. این مدل از بازاریابی شامل مواردی از جمله زیر می باشد:

  • Engagement
  • Exchange
  • Everyplace
  • Experience

 

  • مبلغ(Engagement)

Engagement (مبلغ) اولین e تشکیل دهنده ی مدل 4e می باشد .که این اصل بیان می کند در دنیای امروزه تنها ترویج و ترفیع نمی توانید سبب موفقیت شما باشد.

در واقع برای اینکه مشتری به پیام شما در تبلیغات گوش کند بایستی دلیل کافی و قانع کننده ای را داشته باشد در غیر این صورت سریعاً مسیر خرید خود را تغییر داده و به سمت رقبای شما روی خواهد آورد.

شما می توانید با بهره مندی از دنیای تکنولوژی امروزی به راحتی در بسیاری از فضاهای مجازی، مشتریان خود را ترغیب و متقاعد کنید تا از این طریق طعم واقعی فروش و سود را به دست آورید.

  • تبادل(Exchange)

مدل 4e شامل Exchange نیز می باشد. که این رکن یادآوری می کند، تبادل صورت گرفته در خرید و فروش محصولات خود را حتماً جدی بگیرید به طوری که مشتریان و خریداران امروزه تنها به دنبال خرید کالا یا خدمات مورد نظر خود نیستند، بلکه این افراد به دنبال خرید تجربه و رفتار شما نیز هستند.

در واقع آنها کیفیت و قیمت کالای مورد نظر خود را با رفتاری که در حین فروش از خود نشان می دهید، ارزیابی می کنند. به همین جهت Exchange را حتماً جدی گرفته و تلاش کنید تا آیتم های مربوط به آن را فراموش نکنید.

  •  هر کجا (Everyplace)

Everyplace از دیگر مهمترین اجزای تشکیل دهنده مدل آمیخته بازاریابی 4e می باشد. که در این مرحله شما بایستی به دنبال مکان هایی باشید که بتوانید به شکل بهینه محصول خود را تبلیغ کرده و از این طریق به میزان فروش خود بیفزایید.

شما می توانید برای معرفی محصولات خود، از شبکه های اجتماعی، ویدیو گیم، ویدیو کلیپ ها و وب سایت های مختلف استفاده کنید. با هزینه های بسیار معقولی، تبلیغات گسترده ای را انجام دهید. شما بایستی در این مرحله مشتریان خود را برای بهتر بودن برند خود متقاعد کنید تا خریدی شکل بگیرد.

مدل آمیخته بازاریابی 4e

مقایسه ی بازاریابی سنتی با بازاریابی نوین

  • تجربه (Experience)

  • در بازاریابی سنتی به محصولات می اندیشند. امر در بازاریابی نوین و جدید به تجربه ی کاربر یا مشتری توجه می کنند. و با توجه به تجربه و رضایت مشتری از خدمات ارائه شده و محصولات خریداری شده توسط آن به برنامه ریزی می پردازند.

مشتری در زمان خرید یکسری از اطلاعاتی به ما می دهد که می توانیم بر اساس آن خواسته مشتری را دقیقاً متوجه شویم. ما همه ی این اقدامات را انجام می دهیم تا مشتری تجربه و لذت خوبی را در زمان خرید از برند ما کسب کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید